Perunkirjoitus, testamentti, pesänselvitys, perinnönjako ja perintöverotus

Perunkirjoitus on järjestettävä kolmen kuukauden kuluessa perittävän kuolemasta. Perukirjassa luetteloidaan vainajan varat ja velat ja se toimii perintöverotuksen perustana. Perukirja on perusasiakirja myös myöhemmin tehtävälle ositukselle ja/tai perinnönjaolle. Perunkirjoitus on pakollinen toimitus.

Kuolinpesä on selvitettävä ennen perinnönjakoa. Pesänselvityksen voivat tehdä pesän osakkaat itse tai käräjäoikeuden määräämä pesänselvittäjä, joka on useimmiten asianajaja. Mikäli pesäselvitys ei onnistu pesän osakkaiden omin toimin, pesänselvittäjän määräämistä voi hakea jokainen kuolinpesän osakas.

Perinnönjako voidaan tehdä sopimusjakona kuolinpesän osakkaiden kesken. Mikäli osakkaat eivät pääse sopimukseen perinnönjaosta, voidaan perinnönjako toteuttaa toimitusjakona. Toimitusjaon tekee käräjäoikeuden määräämä pesänjakaja, joka usein on myös pesänselvittäjänä toimiva asianajaja. Pesänjakajan määräämistä voi hakea jokainen kuolinpesän osakas. Useimmiten myös osakkaiden keskinäisen perinnönjakosopimuksen laatii asianajaja.
Olemme hoitaneet satoja perunkirjoituksia ja perinnönjakoja ja toimimme jatkuvasti käräjäoikeuden määräämänä pesänselvittäjänä ja pesänjakajana kuolinpesissä.

Lisäksi toteutamme kaikki sopimusperusteiset perinnönjaot ja huomioimme aina asiakkaan kannalta verotuksellisesti järkevimmät vaihtoehdot.
 
Ota yhteyttä tai jätä soittopyyntö

Jätä soittopyyntö


Otamme sinuun yhteyttä pian.
Email again:

Asianajotoimisto
Laki-Forum Oy


Maakuntakatu 5 B 27

96100 Rovaniemi
(käynti Rovakadun puolelta)

016 3400 520
info@laki-forum.com

Palvelut
Hinnasto

Tietosuojaseloste